onsdag 3 februari 2010

Ny bil att vänta

jaha, så var det dags för Audin att säljas av efter 1 års tjänst.
Anledningen till detta är att det är en för liten bil och dessutom så är den i all ärlighet inte den roligaste bilen jag haft även om den är snygg.
En bil ska enligt mig vara antingen funktionell, rolig att köra eller något utöver det vanliga, Audin är ingetdera egentligen.

Funktionell är den inte då bakrutan lutar kraftigt inåt och stjäl en massa lastplats när man ska in med barnvagn, matkassar, kattlåda osv.. den är helt enkelt inte stor nog.

Rolig är den egentligen inte, det är en 140HK Diesel framhjulsdrift vilket inte är särskilt kul, ingen GTI alltså, ingen bakhjulsdrift eller liknande.

Utöver det vanliga är den inte då den är ganska snik inuti, det är vanliga tygstolar med minsta möjliga extrautrustning.
Så, missförstå mig rätt, det är en superfin bil som går hur bra som helst, men det passar sig inte riktigt just nu.

Istället blir det en VW Passat, inte alls den roligaste bilen men just nu är det den klart vettigaste bilen.

Den är praktisk då bagageutrymmet är större, bakrutan stjäl inte ens nära så mycket utrymme som den gör i Audin, vi kommer att få plats.

Särskilt rolig att köra kommer den inte att vara, det är samma 140HK motor men nu dock med VW:s Automatlåda DSG vilket kommer bli riktigt skönt när man ligger och kör i stan.

Det är en del extrautrustning i denna, den har i princip all utrustning utom taklucka och Xenon ljus (Tyvärr) men helläder, stora GPS:en, elstolar, tonade rutor osv osv så den kommer bli roligare invändigt.

Den ska komma i slutet på nästa vecka, den skulle servas, installeras senaste kartorna på GPS:en och även monteras på backsensorer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Automat är kung!!

// Lexus

fredo sa...

1 vecka kvar nu...

Anonym sa...

Blir ju eventuellt en Passat Variant för oss också snart... BMW:n ryker då, vilket känns trist, men så är verkligheten när man får barn :)

Aaah, elstolar också... det sa du inte till mig i telefon... naaaajs!

Det jobbiga blir att vår nästa bil kommer att kännas som ett nerköp. Vår nuvarande är ju maxutrustad med allt. Inklusive elstolar med minne, uppfällbara backspelar och elektrisk solgardin för bakrutan (det du! hehe). Känns inte som att nästa bil blir lika maxad :(

Vet du vad ni ska göra i er nya bil sen? Ni ska köra ut med den och hälsa på oss i vårt nya hus ;)